Alha Alfa Makeup Spray

alha alfa spray

.

Makeup Primer & Finishing Spray Viral No. 1 di Malaysia sudah pun landing!

alha alfa finishing spray

Yay! Syoknya spray make up by Alha Alfa ni dah pun landing di cantik belaka. Pasti bakal landing di hati uolls jugak tau!

Sebelum tu… untuk uols yg tak berapa jelas fungsi primer & Finishing spray ni meh hakak nak explain.. Primer ni korang pakai lepas selesai semua rutin skincare & sebelum apply makeup. Finishing spray pulak pakai setelah selesai semua rutin makeup uolls (last step)

Apa fungsi Primer & Finishing spray ya?

Primer adalah untuk melindungi lapisan kulit (ada barrier antara skin & produk make up), untuk smoothkan pemakaian make up & untuk bagi makeup tahan lama

Finishing spray pula untuk kesan makeup yang cantik, glowing, untuk bagi makeup stay pada wajah & memastikan makeup superb long lasting

Alha Alfa Makeup Spray ada 4 jenis

  1. Alha Alfa Matte Primer spray
  2. Alha Alfa Radiant Primer spray
  3. Alha Alfa Gold Glitter Finishing spray
  4. Alha Alfa Glow Glitter Finishing spray

.

matte primer spray

Alha Alfa Matte Primer Spray

(Isi kandungan : 50ML)

Sesuai untuk kulit muka berminyak. Ia bertindak mengurangkan penghasilan minyak pada kulit wajah. Boleh digunakan sebelum @ selepas make up. Ia memberikan effect matte & solekan tahan lama sehingga 12 jam.

Matte Primer spray terbaik dlm mengawal minyak yg berlebihan pada muka. Disamping tu, ia juga memberikan effect smooth semasa apply makeup. Yang paling penting makeup uolls nampak lebih elegant giteww. Kalau makeup berminyak pun boleh pakai Matte Primer spray

Matte Primer spray bagi matte effect pada kulit. Boleh spray sebelum, semasa & selepas makeup @ tanpa makeup. Bila2 muka rasa berminyak especially t-zone boleh terus spray! Cara pakai hanya spraykan 1-2 kali sebelum makeup

.

radiant primer spray

Alha Alfa Radiant Primer spray

(Isi kandungan : 50ML)

Sesuai untuk kulit muka kering & kombinasi. Ia berfungsi melembap & menyegarkan kulit wajah.
Digunakan sebelum, semasa @ selepas makeup. Perlindungan terbaik untuk kulit kering @ normal. Radiant spray ni kalau nak nampak glowing effect dimuka disamping melicinkan sapuan makeup especially masa sapu fondation

Radiant Primer spray akan melembapkan kulit & muka pun rasa fresh je. Make up lebih tahan lama, effect dewy & glow glowing di wajah. Radiant Primer spray adalah primer makeup yang mengandungi Gold abstract untuk glowing kulit. Bila2 kulit rasa kering pun boleh spray!

.

testimoni alha alfa spray

Bahan kandungan Alha Alfa Primer spray

Aloevera
Untuk kurangkan kegatalan pada kulit & merawat kulit

Vitamin E
Untuk menghilangkan kesan parut

Cocos Nucifera
Sebagai anti pengelupasan, melembapkan kulit & merawat eczema

Galactomyces
Mencerahkan kulit muka & mengurangkan kedutan

Turmeric
Menghaluskan kulit & memudarkan bekas jerawat

Centella Asiatica
Mempercepatkan penyembuhan kulit yg luka supaya luka cepat kering

Carica Papaya
Anti kedutan, menjadikan tona kulit cerah sekata

Alha Alfa facial spray dicipta khas buat pencinta Alha Alfa cosmetics, bahan aktif didalamnya mengandungi pitera, hyaluronic acid, curcuma longa (turmeric), vitamin e, coco nuciferas yang sgt2 bagus untuk kulit. Disamping buat makeup tahan lama, dia merawat kulit skali. Best ke best??

.

glow glitter finishing spray

Alha Alfa Glow Glitter Finishing spray

Sesuai untuk light to medium skin
Sesuai dipakai harian

Yg ni paling best sebab dia bagi effect skin korang glowing sangat & nampak bling2 dengan natural gituhh, naik seri wajah tau. Fuhh bila bersinar-sinar paras rupa dari jauh makin letop la uolls lepas ni. Hati hati nanti ramai pulak yg jatuh hati..Hehe

Glow Glitter spray ni memberikan finishing makeup yg sangat cantik. Uolls jangan risau muka penuh berkilat pulak sbb dia akan jadi natural glow je as long as uoll tak over spray pi sembur byk2 smpai hbis separuh botol. Glow Glitter ini menggunakan mutiara halus yang memberikan effect glowing tersebut.

Glow Glitter Finishing spray untuk lock kan kemasan makeup agar makeup tahan lama. Serapan yang effective. Memberikan effect glowing and glamor.

Cara pakai hanya spraykan 1 kali sahaja selepas selesai makeup, tapi kalau uolls nak glowing 100% boleh jugak gunakan sebelum makeup. Sesuai untuk semua jenis kulit

.

gold glitter finishing spray

Alha Alfa Gold Glitter Finishing spray

Sesuai untuk medium to tanned skin
Sesuai dipakai untuk wedding/ dinner make up

Gold Glitter Finishing spray letop sangat kalau uolls pakai time wedding, kalau korang pengantinnya, bakal jadik tumpuan utama lah korang sbb makeup nampak glowing yak amat!! Klu korang guest je kat wedding tu, spray sikit je, seri tu tak moh over dari pengantin nohh.. Gold Glitter ni specialise utk skin medium to tan. Cantik sangat2!

Gold Glitter Finishing spray best sebab dia bagi effect pipi korang gebu macam porceline ala doll & nampak blink2 gituuu. Cara pakai just spray sekali sahaja setelah selesai makeup.

Untuk Glitter Finishing spray ni, bukan la bila korang spray, muka terus terang benderang, Glitter dia haluus sangat & bila spray akan nampak fresh & berseri

.

alha alfa primer spray

Hakak memang tak lena tido kalau tak spray dengan alha alfa spray ni. Bukan hanya berfungsi sebagai primer malah mampu menghambat keluar segala kuman & bakteria penyebab jerawat!

Kesemua jenis spray bauan sangat mewah & semburan yang perfect untuk lock makeup supaya stay fix & glowing. Uolls kena try mmg best tak perlu dah beli hat brand mahaii2 , spray ni mmg setanding brand femes antarabangsa ladies

Spray skali pasti nak lagi. Sebab ape? Sbb korang akan rasa keunikan spray ni, dimana ia menaturalkan lagi uols punya makeup, quick drying mist lock, tambahan makeup akan nampak lebih smooth sambil tu dia merawat wajah

Semua primer spray berfungsi untuk buatkan make up stay dimuka & tahan lebih 12 jam. Kesemua Finishing spray untuk buatkan makeup glow & tahan lebih lama. Alha Alfa produk setaraf antarabangsa dan pertama di malaysia yg mencantik makeup sambil merawat

.

TESTIMONI ALHA ALFA MAKEUP SPRAY

alha alfa gold glitter spray

alha alfa spray makeup

feedback alha alfa spray

review alha alfa spray

HARGA ALHA ALFA PRIMER SPRAY

RM56 Semenanjung
RM60 Sabah Sarawak

HARGA ALHA ALFA FINISHING SPRAY

RM62 Semenanjung
RM66 Sabah Sarawak

FREE POSTAGE

Cara Order?
KLIK SINI

tempah LINK