Alha Alfa Foundation

alha alfa

.

alha alfa cosmetics

Korang Uolls Makeup Lovers ni kenal tak Alha Alfa?

Kalau yg masih belum kenal meh kami nak perkenalkan. Alha Alfa ini adalah makeup artis yang popular & meningkat naik diseluruh pelosok tanah air. Tengok je instagram Alha Alfa memang banyak retis2 yg gunakan khidmat makeupnya. Kualiti hasil kerja solekannya sangat cantik & flawless hokehh sampai tak menang tangan

Kini Alha Alfa melancarkan pula line kosmetiknya iaitu foundation yg sekarang ramai org dok soksek soksek kat media social ni sebab kesan lawa yak amat ala2 doll gituhh. Alha Alfa foundation ni ada 2 jenis iaitu Alha Alfa Royal Propolis Foundation & Alha Alfa Waterproof Foundation + concealer

.

alha alfa royal propolis foundation halal

Alha Alfa Royal Propolis Foundation
Ada 3 pilihan kod warna yang sesuai untuk kulit wanita asia

Auri – Light (kulit cerah putih melepak/ pinkish)
Fervi – Medium (kulit sederhana cerah/ kuning langsat)
Morri – Dark (kulit gelap/ sawo matang)

Alha Alfa Royal Propolis Foundation juga berfungsi sebagai treatment foundation. Salah 1 bahan utamanya adalah air liur raja lebah yang berkesan untuk mencantikkan kulit, mengecilkan liang pori & membersihkan kulit dari bekas2 jerawat. Royal Propolis Foundation ini sesuai untuk mereka yg ada masalah kulit berminyak sebab foundation ini jenis “Matte finishing”! Uolls yg kulit berminyak tu jomlah dapatkan Alha Alfa Royal Propolis Foundation!

Antara Manfaat hebat air liur lebah

  • Dapat merawat kulit kusam & parut jerawat
  • Meratakan tekstur kulit yang menggerutu
  • Menghasilkan matte finishing utk oily skin
    .

alha alfa foundation murah

Foundation instant flawless & glowing dalam 1 minit!

Royal Propolis Foundation instant yg membuatkan kulit muka anda kelihatan flawless & glowing sekelip mata tanpa dipinta.

Keistimewaan foundation Royal Propolis Alha Alfa

  • Full coverage
  • Tahan lama sehingga 12 jam
  • Kulit muka instant flawless dlm sekelip mata
  • Menjadikan kulit wajah glowing dari jauh
  • Senang dipakai, makeup cepat siap!
  • Tak berminyak, tak merekah & tak bercapuk
  • Merawat parut jerawat, kulit kusam & jeragat
  • Ada bahan vitamin c yg boleh mencerahkan kulit
  • Cover tanda lahir & lingkaran gelap hitam bawah mata
  • Sesuai untuk semua jenis kulit muka
  • Mudah dicuci & boleh dibawa solat
  • Melembapkan kulit wajah
  • Merawat kulit muka yg kusam
  • Kualiti international pada harga mampu milik
  • 1 botol tahan sehingga 2 bulan lebih bergantung pada kekerapan penggunaan.
    .

alha alfa royal propolis foundation

alha alfa mix foundation

Alha Alfa foundation propolis pertama di malaysia dengan harga yg sangat mampu milik utk semua & terutamanya makeup beginner

Mana uolls nak carik foundation full coverage, cantik, cover cela setanding brand luar negara dengan harga yang berbaloi macam ni? Dengan Alha Alfa, uolls boleh mix mix foundation sebab akan dapat effect makeup yang lebih cantik! Kelebihan mix foundation adalah color boleh adjust bagi masuk dengan warna kulit uols. Foundation ni pulak sangat senang nak blend, pakai brush atau span pon boleh.

Kalau uolls nak hasil lebih tiptop @ tak jumpa shade yg sesuai just campurkan dengan kod warna lain. My personal opinion, suka mix auri + morri. Boleh adjust dapat any shades yang sesuai dengan your skin colour. Masuk dengan semua kulit & skintone.
.

alha alfa foundation

alha alfa royal propolis foundation shade

Apa yang best sangat Alha Alfa Royal foundation ni?

Tak payah pakai tebal pun cantik! Alha Alfa Royal Propolis ni tak perlu pakai tebal2. Bak kata omputih “ a little goes a long way ” pakai sikit je dah mampu tutup mak nenek jerawat bagai tu.

Dan salah 1 sebab foundation ni viral adalah kelebihannya merawat skin problem. Cantik smbil merawat gituhh. Ia bantu menghilangkan parut & pelbagai lagi masalah kulit. Dia punya best tu sampai kalau nak travel pun uolls akan rasa nak bawak satu dunia je.

Alha Alfa Royal Propolis Foundation tak keterlaluan kalau kami claim antara top 7 foundation yg terbaik di malaysia. Untuk masalah kulit berminyak foundation ini boleh jadi holy grail uolls sebab ia adalah matte finish. Tak buat kulit anda tambah berminyak & akan rasa segar je sepanjang hari .

Untuk mereka yang ada masalah kulit kering, uolls kena pakai moisturizer dulu then baru boleh apply foundation ni dengan senang hati.

.

Alha Alfa Waterproof Foundation & Concealer 2in1

alha alfa waterproof foundation concealer stokis

Alha Alfa Waterproof Foundation + Concealer yg pertama di malaysia. Kalau korang jenis yang senang berpeluh ataupun suka pi swimming, tak perlu risau. Ianya kalis air. Makeup uolls akan still maintain cun, segar, tak bercapuk ataupun luntur dibawah hujan.

Alha Alfa Waterproof Foundation amat disarankan utk yang bermasalah jerawat, parut dan juga kulit muka cepat berpeluh. Biasalah cuaca malaysia ni kan panas, keluar sekejap waktu tengahari dah bercucuran peluh. Foundation ini dicipta khusus untuk golongan seperti korang yang nakkan makeup tahan lama & tahan peluh! Dapatkan hasil makeup umpama diva dengan sentuhan Alha Alfa foundation ini. Tekstur mudah disapu & dapat cover habis segala cela2 di wajah.

Ada 3 pilihan sesuai dengan warna kulit wanita asia

Aurora – kulit putih / cerah
Brulee – kulit natural / sederhana cerah
Sable – kulit gelap / tanned
.

alha alfa waterproof wedding

Foundation ni siap fungsi as concealer hokehh.. 1 botol 2 fungsi memang jimat sangat. Tak perlu dah korang nak beli asing2 foundation & concealer. Foundation jenis ni sesuai untuk kalau korang ada event sebab dia Waterproof. Kot la nak photoshoot dalam air ke, wedding ke memang recommended sangat. Dia cover habis segala cela di muka tanpa bercapuk & berganjak walau seinci…Hehehe

Memandangkan dia 2in1 (foundation & concealer) so tekstur dia sangat pekat likat & full coverage. Guna sikit je dah cukup untuk 1 muka. Kalau korang nak try high end brand tapi rege tu tak berapa nak mampu milik haa try ni dulu for sure jatuh cinta! Jimat duit sebab tak perlu nak beli concealer yang berasingan untuk tutup bulu2 kening halus dan parut2 di wajah. Dengan litupan Alha Alfa Waterproof Foundation yg full coverage, ia menjadikan kulit tampak halus, gebu & sekata tanpa perlu berlama2 didepan cermin & uols tak perlu dah pun nak touch up banyak kali untuk kekal flawless sepanjang hari.

Isi kandungan : 30ml
.

alha alfa waterproof concealer

alha alfa waterproof foundation

Kenapa Ramai Eksaited Dengan Foundation Ni?

Sebab sangat best even muka korang berpeluh badak sekalipun foundation tetap setia dimuka. Kalau nak pi swimming tapi still nak muka cantik ala mermaid pon boleh pakai Alha Alfa Waterproof Foundation

Keistimewaan Alha Alfa Super Stay Waterproof Foundation + concealer

  • Very full coverage
  • Radiant + matte effect
  • Perlindungan UV SPF30
  • Waterproof tapi mudah dicuci menggunakan makeup remover
  • Boleh dijadikan concealer untuk kening & concealer bawah mata
  • Hybrid formula, amat sesuai dengan cuaca asia yang panas hujan tak tentu masa
    .

Alha Alfa super stay Waterproof Foundation utk bagi mekap pengantin nampak berseri, tahan lama & full coverage. Gaduh ngan husband nangis2 pon lepas ni tak risau nak carik cermin untuk touch up sebab makeup still on. Sape yang belum cuba Waterproof Foundation Alha Alfa ni korang wajib cuba tau. Memang stay all day. Tahan walaupun cuaca kejap panas kejap teduh sekarang ni & sangat senang nak blend.
.

alha alfa waterproof foundation concealer hq

Soalan Yang Sering Ditanya Tentang Alha Alfa Waterproof Foundation

“Kalau Waterproof ni maksudnya tak mesra wudhuk la? Alaa.. Tak bagus la kalau tak mesra wuduk..Susah nak solat”

Makeup mesra wuduk @ tidak sebenarnya sikit pon tak ada kaitan dgn “susah nak solat” sebab apa yang uolls pakai yg menghalang air sembahyang dari kene lapisan kulit, maka anda perlu cuci.

Sebenarnya ramai yang masih tak faham konsep mesra wudhuk ni. Makeup mesra wudhuk bermaksud mudah nak cuci dgn air, tapi still kena pastikan cuci sebersih-bersihnya. Sama juga dengan makeup Waterproof. Kena cuci sebersihnya.

Keywordnya kat sini, mesra wudhuk atau tak, tetap kena cuci.

Jadi macamana nak cuci? Time ni la makeup ‘mesra wudhuk’ tu org kata banyak benefit sikit sebab senang nak cuci. Maka makeup yg Waterproof pon dipandang sebelah mata. Dulu orang pening sebab fikir nak bawak sabun, nak bawak cleanser. Tapi tahukah tuan2 & puan2, makeup remover sekarang dah advance, uolls guna sahaja wet tissue remover yg berkualiti dan zass sekeping pun dah cukup utk bersihkan muka uolls. Tak payah pening2 nak bawak sabunlah.. Cleanser lah..

Produk mesra wuduk adalah produk water base yang kelemahannya bila mana peluh akan bercapuk. Bila kene hujan luntur, bila menangis kopak makeup tu. Dan yang pasti makeup water base ini bersifat tak tahan lama, tak sesuai untuk makeup wedding & untuk event yang memerlukan makeup stay lama. Makeup waterbase akan jadi cepat comot & luntur

Jadi kalau anda suka full coverage makeup, nak solekan tahan lama, terletak cantik, boleh cari yg bukan waterbase seperti Alha Alfa Waterproof Foundation. Nak tanggal pun senang yak amat dah zaman sekarang ni, sediakan wet tissue remover jer..
.

alha alfa waterproof foundation concealer original

Apa beza 2 jenis foundation Alha Alfa ni?

Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Matte finishing, bukan Waterproof, full coverage, mengandungi air liur raja lebah, khusus utk cantik sambil merawat kulit, texture ringan, mudah diblend, sesuai utk kulit berminyak, sesuai utk daily use.

Alha Alfa Stay Perfect Waterproof Foundation + Concealer

Glow finishing, Waterproof, full coverage, tekstur sedikit pekat, mudah diblend, lebih sesuai digunakan utk mekap pengantin @ heavy mekap. Berfungsi 2 dalam 1 (foundation & concealer). Jimat duit, paling best sebab Waterproof!

.

TESTIMONI ALHA ALFA FOUNDATION

alha alfa feedback

alha alfa foundation best

alha alfa royal propolis foundation hq

alha alfa royal propolis foundation kesan

alha alfa royal propolis foundation original

alha alfa waterproof foundation concealer cara pakai

alha alfa waterproof foundation concealer kesan

alha alfa waterproof foundation concealer

alha alfa waterproof

Harga Alha Alfa Royal Propolis Foundation

RM56 Semenanjung
RM60 Sabah Sarawak

Harga Alha Alfa Waterproof Foundation + Concealer 2IN1

RM96 Semenanjung
RM100 Sabah Sarawak

FREE POSTAGE

Cara Order?
KLIK SINI

tempah LINK