Colourpop Ultra Matte Lip

colourpop-ultra-matte-lips-review

.

colourpop malaysia

Sebut je Colourpop mesti ramai yg dah tau kan??

Dah lama femes kat insta. Hat ni kita nak pemeskan pulak dia kat blog cantikbelaka. Kepada siapa yg tak tau, Colourpop ni 100% online make up brand hokeh. Mmg tak dak kedai offline & takde jual kt mall @ tepi2 jalan. Colourpop brand yg agak baru di US, ia dilancarkan pada tahun 2014 utk para make up lovers yg nakkan produk make up berkualiti bagus & pada masa yg sama tak koyakkan poket korang. Plus point, Colourpop ni vegan & cruelty free. Maksudnya tak menggunakan bahan2 dari haiwan & tak diuji kepada haiwan.

Produk Colourpop ada eyeshadow, lipsticks, palette, liquid lipsticks, blush, bronzer & highlighter dan sebagainya…Nak list semua satgi tak habis ni kang..

Ok now entry kali ni kita nak cerita pasai Colourpop Ultra Matte Lip, produk paling popular dekat Colourpop. Colourpop Ultra Matte Lip menggunakan formula liquid lipstick yang paling menyerlah! – dengan sekali olesan, anda akan dapat effect super matte dengan color yg menonjol & tahan lama sepanjang hari.

.

colourpop ultra matte lip malaysia

Colourpop Ultra Matte Lip ni besssst sebab dia sangat2 ringan, rasa mcm tak pakai pape kat bibir. Sesuai sgt utk korang yg tak suka lipstick glossy, rasa melekit @ berminyak kat bibir. Sekali oles je serius dah cukup utk bagi full coverage pada bibir uolls. Formula Ultra Matte dia very lightweight, sangat nipis, bila pakai smooth je dekat bibir & color super pigmented taw. Uolls tak perlu dah nak layer banyak kali. Tahan lama sesuai utk office wear & aktiviti outdoor.

Klu korang jenis suka lipstick yg 100% matte, color tahan lama, memang sesuaila utk grab Colourpop Ultra Matte ni. Kalau uolls tak berapa suka matte lipsticks sebab mengeringkan, kena pilih lipstick formula lain sbb biasanya matte lipstick mmg teksture dia agak kering sikit. Tapi serius hokehh uolls yg tak pernah try Colourpop lagi, rugila kalau tak cuba. Formula Ultra Matte ni kalau uolls rasa kering, sebelum apply pada bibir wajib pakai lip balm/ lip primer. Teksturnya nipis & ringan, formula water based serta senang dipakai tapi time apply tu uolls kena laju sebab dia kering dalam masa 30 saat je. Disarankan pakai 1 layer, sebab one swipe pon very-very pigmented.

Colourpop matte lip tahan dalam 8 – 10 jam, uolls makan minum sikit2 pon, dia still tahan hokehh. Kualiti Colourpop ni kira terbaik klu nak dibandingkan dengan harga dia yg sangat2 affordable & budget.

.

colourpop ultra matte malaysia

Colourpop Ultra Matte Lip adalah water based formula. Mudah dipakai walaupun tanpa lip primer. Selepas pakai biarkan selama 10-30 saat utk mengering & colornya akan set pada bibir dengan effect super matte yg cantik. Tak mudah comot & hampir tak meninggalkan kesan.

Ultra Matte formula ni bila kering, dia set to powder-ish finish yg sangat selesa pada bibir. Penting taw finishing & ‘feel’ lipstick pada bibir ni sebab ada sesetengah jenama lipstick high end yang mahal2 tu, tapi kualiti & ‘feel’ bila pakai tak best. Kadang ada rasa lekit sikit lah. Ada yg tebal & tak selesa pakai lah.. Colourpop Ultra Matte ni uols boleh pakai pi kerja, aktiviti outdoor tanpa takut akan pudar, comot, heavy @ tak selesa. Lepastu banyak pilihan color cantik2 yang boleh sesuaikan dengan kulit cerah, sederhana & gelap.

Nak pakai pun mudah, swipe je ikut garisan bibir uols & ratakan. Tapi kena hati2 sikit agar uolls pakai tu tak comot/ terkeluar dari garisan bibir, sbb nak hilangkan yg comot2 tu leceh. Maklumla matte lipstick kan.. Tpi apapun Colourpop Ultra Matte Lip ni memang berbaloi. Omputih kate ‘worth it’ & patut ada dalam wishlist korang pada sape yg tak pernah try brand ni lagi.

Tips sebelum beli, rajin2 tengok 2-3 color swatches dekat youtube. Sebab if uolls tgk color packaging je, boleh jdi sedikit berbeza bila actually apply pada bibir.

.

colourpop ultra matte

Colourpop Ultra Matte Lip, liquid lipstik paling pigmented antara semua keluaran lipstik Colourpop. Korang kena pakai dengan tepat & cepat sebab dia kejap je dah kering. Lipstick Ultra Matte tak ada bau. So kalau korang jenis allergic @ tak suka ada bau-bauan pada barang mekap, then Colourpop adalah pilihan terbaik.

Kelebihan Colourpop Ultra Matte Lip Malaysia

  • Super matte
  • Tahan lama sehingga 6-10 jam
  • Water based formula
  • Tak melekit @ berminyak
  • Smooth & senang dipakai
  • Color sangat pigmented
  • Tak perlu lip primer
  • Powdery finish yg selesa pada bibir
  • Harga berpatutan & mampu milik
  • Pelbagai pilihan color utk semua jenis warna kulit
    .

Colourpop Ultra Matte hampir smudgeproof. Kalau makan biasa ok je, tapi bila kena makanan berminyak @ ice cream, dia akan tinggalkan kesan sedikit. Tapi tak jejaskan sangat color lipstick uolls. So, its okay!

.

colourpop dupes kat von d

Colourpop line Ultra Matte ni start femes sebab dia dupes @ hampir sama dengan beberapa high end brand terkemuka seperti Kat Von D, Anastasia & Kylie Cosmetics.

(p/s : brand high end kalau ada yg uolls jumpa rege rm5 – rm20 kt fb & insta tu I can say confirm 100% fake. Jgn beli fake produk please. Sayangilah wajah anda)

Colourpop pun ada fake ye. Hati2. Gambar kat bawah ni kita tunjuk mcmana nak beza ori vs fake Colourpop. Cantik belaka hanya menjual produk original sahaja & semestinya Colourpop yg ori. Colourpop memang brand budget, so rege mampu milik & tak mahal seperti high end brand. Colourpop Ultra Matte Lip original range harga rm30-35
.

Spot-Fake-Colourpop-Matte-Lip (22)

Cara pakai Colourpop Ultra Matte Lip Malaysia

Uols boleh je klu nak skip step dibawah & pakai terus Colourpop Ultra Matte,
Ini just cara2 pakai matte lipstick utk bagi effect yg paling cantik meletop gitew..

  1. Scrub bibir @ berus bibir anda dengan lembut untuk buang kulit mati
  2. Jika bibir jenis kering, apply lip balm dulu sebelum lip primer
  3. Utk bibir normal (tak kering) boleh terus pakai lip primer
  4. Gunakan lip pencil utk garisan disekeliling bibir utk effect lipstick nampak kemas & menonjol
  5. Last sekali, oleskan Colourpop Ultra Matte Lip pada bibir anda dengan sekali sapuan
    .

Dan Siap!

Cara Tanggalkan Colourpop Ultra Matte Lip Malaysia

  1. Ambil kapas dan tuang sedikit make up remover.
  2. Bersihkan bibir anda dengan kapas tersebut
  3. Ulang beberapa kali sehingga color tertanggal
  4. Jika masih ada kesan, gunakan oil based cleanser utk membersihkan bibir anda
    .

Another tips :

Untuk tanggalkan matte lipstick, ambik sikit vaseline dan gosok pada bibir. Biarkan selama beberapa minit. Kemudian gunakan kapas lembap utk bersihkan lipstick dibibir anda

.

COLOURPOP ULTRA MATTE LIP MALAYSIA [COLOR & SWATCHES]

colourpop malaysia swatches

colourpop matte

colourpop original murah

colourpop swatches

Colourpop Ultra Matte Lip Avenue vs LAX Swatch Comparison

Colourpop Ultra Matte Lip Love Bug vs More Better Swatch Comparison

Colourpop Ultra Matte Lip Midi vs Trap Swatch Comparison

Colourpop Ultra Matte Lip Solow vs Bumble Swatch Comparison

colourpop ultra matte original

colourpop matte malaysia

HARGA COLOURPOP ULTRA MATTE LIP

RM35 Semenanjung
RM40 Sabah Sarawak

FREE POS

Cara Order?
KLIK SINI

tempah LINK