Shampoo Santan My Home Lab

SHAMPOO SANTAN

.

Pernah tak akak2 time pakai tudung, rasa gatalnya lahai kat kepala tu? Kalo sampai akak rasa nak cukur habis je rambut kat kepala tu, baik akak bawak mengucap dulu. hehe

Akak takyah gi kedai potong rambut, meh saya tunjukkan Shampoo Santan yg boleh selesaikan masalah akak.

shampoo santan murah

Shampoo Santan My Home Lab 100% organik

  • Paraben Free
  • SLS Free
  • Fresh & Natural
  • Bau oren yg harum
  • Halal dan selamat

.

Bahan Kandungan Shampoo Santan My Home Lab

  1. Santan – Menyuburkan rambut & kulit kepala
  2. Minyak Rosemary – Merangsang pertumbuhan rambut
  3. Minyak Oren – Melegakan kegatalan
  4. Minyak Kelapa – Melawan kelemumur & Rambut bercabang

.

shampoo santan original

Siape yg ada masalah rambut atau ada baby, mesti dah alert pasal SLS & Paraben. Memang uols akan cari produk yg bebas dari 2 benda tu.

Dah ada yg natural, anda masih nak guna ke shampoo yg ada bahan kimia yang berpotensi membahayakan kesihatan? Jom bertukar ke shampoo organik, selamat & lebih banyak khasiat semulajadi utk rambut

Manfaat Shampoo santan My Home Lab untuk rambut

  • Menjadikan rambut hitam bersinar
  • Mempercepatkan tumbuh rambut
  • Menghilangkan kelemumur
  • Merawat masalah rambut beruban
  • Melembabkan kulit kepala
  • Menghalang & mengatasi kerosakan rambut
  • Merawat masalah keguguran rambut
  • Boleh digunakan sebagai conditioner
  • Membuatkan rambut anda lebat & berkilau

.

shampoo santan asli

Apa Perbezaan Shampoo santan My Home Lab VS Shampoo biasa?

1. Guna surfactant yg berbeza. Shampoo biasa menggunakan surfactant SLS. SLS ni dari minyak petroleum & harganya amat murah berbanding betaine.

2. Shampoo santan guna minyak pati asli bukan minyak pewangi biasa. Minyak pati ni harganya mahal & berkualiti. Kalau uolls tau jenama ‘Young Living’ boleh survey harga minyak pati 15ml je dah RM60. Minyak pati ni ada manfaatnya yg tersendiri selain baunya yg wangi. Manakala Shampoo biasa pula hanya menggunakan pewangi sintetik.

3. Shampoo biasa guna silikon untuk bagi kesan rambut licin & lembut. Shampoo santan tak perlu silikon sebab guna minyak kelapa yg beri kesan yg sama.

4. Shampoo biasa tak guna santan. Shampoo santan menggunakan santan asli. Kalau nak banding cuba guna santan tiap 2 hari sekali. Mesti rambut uolls yg guna santan tu lebih cantik. Hmm..tapi rabak la duit. Tak kan setiap kali guna nak kena beli santan? Takpe…Shampoo santan kan hadoo..

 Lepas beberapa hari penggunaan dah tak ade lagi masalah :

+ Rambut gugur

+ Kelemumur

+ Gatal kulit kepala

+ Rambut rapuh & gugur

+ Rambut tak bermaya.

.

shampoo santan kkm

FAQ Soalan Yg Sering Ditanya Mengenai Shampoo Santan My Home Lab

Boleh tahan berapa lama kalau pakai setiap hari?
Tahan 2 bulan penggunaan

Ada expired tak?
Ye wajib ada, expired Shampoo biasanya 4 bulan dari tempoh beli. Shampoo dibuat freshly setiap minggu. Dan di botol Shampoo ada expired date.

Untuk apa Shampoo santan tu sis?
Untuk kurangkan keguguran rambut, kelemumur & rawat kegatalan kulit kepala

Shampoo ni dibuat dari apa?
Bahan utamanya adalah santan asli, minyak kelapa, minyak pati oren & rosemary

Bau santan ke?
Tak sis, bau oren segar dari minyak pati oren. Kami letak bau oren sbb Klu bau santan takut tak lalu pula customer nak syampu rambut..hehe

Tak perlu pakai conditioner ke?
Tak perlu, sebab Shampoo santan adalah 100% bebas SLS. SLS ni buat rambut kering & selalunya ada dalam Shampoo biasa. Sbb tu lepas anda pakai syampu biasa kena pakai conditioner. Shampoo Santan melembapkan rambut, tak perlu conditioner.

Untuk kanak-kanak boleh?
Sesuai untuk kanak-kanak dan baby 6 bulan ke atas.

Lelaki boleh pakai ke?
Lelaki & perempuan, tua muda semua boleh pakai

Kulit sensitif boleh pakai ke?
Untuk kulit sensitif anda perlu elakkan guna Shampoo yg ada SLS. So, yes kulit sensitif boleh pakai Shampoo santan sbb bebas SLS. Kami juga ada feedback positif dari pengguna yg sebelum ni ada eczema.

Shampoo Santan ni banyak buih tak?
Shampoo Santan guna agen pembersih yg lembut. jadi memang tak banyak buih seperti shampoo lain. Agen pembersih ini dibuat dpd minyak kelapa yg membantu membersihkan kekotoran dan minyak di kulit kepala dengan LEMBUT berbanding dengan SLS (Sodium Lauryl or Laureth Sulfate) yg kebiasaannya ada dalam kebanyakan shampoo di pasaran

.

cara pakai shampoo santan

Cara Pakai Shampoo Santan
  1. Basahkan Tapak tangan anda & Tuangkan Sedikit Shampoo
  2. Gosok sehingga berbuih dan sapukan pada rambut
  3. Syampu & Gosok di bahagian rambut & kulit kepala beberapa minit
  4. Last sekali cuci dan bilas

.

TESTIMONI SHAMPOO SANTAN MY HOME LAB

shampoo santan berkesan

shampoo santan my home lab

testimoni shampoo santan

feedback shampoo santan

shampoo santan review

shampoo santan kelemumur

shampoo santan kutu

shampoo santan kesan

shampoo santan halal

shampoo santan hq

HARGA SHAMPOO SANTAN MY HOME LAB

RM35 semenanjung
RM40 Sabah Sarawak
Free Pos

Cara Order?
KLIK SINI

tempah LINK

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInBuffer this pageShare on RedditShare on Tumblr